תורת המיקרו טראומה

הגדרת תאונת עבודה בחוק

סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי מגדיר תאונת עבודה:

"

בחוק זה, במבוטח –

           "פגיעה בעבודה" – תאונת עבודה או מחלת מקצוע;

           "תאונת עבודה" – תאונה שאירעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי – תוך כדי עיסוקו במשלח ידו ועקב עיסוקו במשלח ידו;

           "מחלת מקצוע" – מחלה שנקבעה כמחלת מקצוע בתקנות לפי סעיף 85 והוא חלה בה, בהיותה קבועה כמחלת מקצוע, עקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי – עקב עיסוקו במשלח ידו.       "

מהו תורת המיקרו-טראומה?

בנוסף לתאונת עבודה ומחלות מקצוע, אשר מוגדרות במפורש בחוק, ישנו את יציר הפסיקה שהוא תורת המיקרו-טראומה.

חוסר המודעות שלנו להיות מוכר כנפגע בעבודה גם אם לא אירע לנו "אירוע תאונתי" קלאסי, גורם לנפגעים רבים לסבול ממצב רפואי אשר יכול ויעניק להם פיצוי כספי מטעם המוסד לביטוח הלאומי ולעיתים, אף בהתאם לפקודת הנזיקין.

פגיעה מסוג זה תוכר כאשר יוכיח הנפגע כי פעולות חוזרות ונשנות שלו גרמו לפגיעות זעירות בלתי תדירות שהצטברותם הביאה לנזק כיום. מדובר על פגיעות שהתרחשו על פני תקופה ממושכת ומלווה בקשר סיבתי בין הפגיעות הזעירות בעבודה לבין המחלה עצמה.

דוגמה שתמחיש את תורת המיקרו-טראומה

מורה בבית הספר נדרשת לדבר שעות ארוכות ולעיתים אף להרים את קולה. כתוצאה מכך, למורה נגרמה פגיעה במיתרי הקול.

דוגמה נוספת- נגר במקצועו, נחשף במשך שנות עבודתו לחומרים כימים מסוכנים. כתוצאה מחשיפת החומרים, חלה הנגר במחלת הסרטן.

דוגמה נוספת – עבודה ברעש. ר' הינו גנן במקצועו. במסגרת עבודתו השתמש במכשירים רוטטים ורועשים מעבר למותר. לר' נגרם נזק שמיעה וטנטון באוזניו.

דוגמה נוספת – מלצר מזה שנים, אחראי על הרמת מגשים כבדים. פעולה זו התבצעה במשך שנים עד אשר נגרם לו נזקים משמעותיים בגב.

תביעת הכרה

לרוב, המוסד לביטוח לאומי אינו מכיר בתאונה כתאונת עבודה ואינו משייכה לתורת המיקרו-טראומה. מדובר ב-99% אחוז של המקרים בהם הנפגעים מקבלים את דחיית המוסד לביטוח לאומי. אולם, חשוב לציין כי בשל מורכבות תורת המיקרו-טראומה, יש צורך בטיפול עורך דין הבקיא בתחום שכן, לרוב, תביעות מסוג זה מגיעות לפתחו של בית הדין האזורי לעבודה ומוכרעות על ידו.

למה צריך לשכור שירותי עורך דין?

רבים אינם מודעים כלל לזכויותיהם ולכן מסתפקים לסל החלקי הניתן מטעם המוסד לביטוח לאומי. בנוסף, הנכויות הנקבעות כל ידי גופים שונים וביניהם המוסד לביטוח לאומי, שונים באופן משמעותי מהנכויות הנקבעות כאשר חולה הלב מיוצג על ידי עורך דין. המשמעות, נכות גבוה יותר – פיצוי גבוהה יותר. לצורך מיצוי הזכויות מומלץ להיעזר בעורך דין המתמחה בתחום דיני הנזיקין בכלל ובביטוח לאומי בפרט והכל בכדי לדאוג למלוא הפיצוי המגיע לכם.

 


המידע האמור הינו תמציתי וכללי, ואינו מתיימר להוות תחליף לייעוץ או ליווי משפטי ספציפי, אשר מומלץ להסתייע בהם כדי להבטיח שמירה מלאה על זכויות המבוטח וקבלת הפיצוי והכיסוי הביטוחי המלא.

זקוקים לסיוע?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

צור קשר

אנא השאירו הודעה ונחזור אליכם בהקדם.

דילוג לתוכן