אוטם שריר הלב

אירוע חריג מהו?

ענף חדש ישן במשפט הישראלי ובו, אירועים חריגים עשויים להיות מוגדרים כתאונת עבודה במוסד לביטוח הלאומי. מדובר בנזק מוחי/ לבבי אשר נגרמים כתוצאה של אירוע חריג בעבודה או בקשר לעבודה.

אירוע חריג הוא אירוע אשר קורה במהלך העבודה או כתוצאה מהעבודה וניתן להוכיח כי ישנו קשר סיבתי בין האירוע החריג לבין המצב הרפואי. כך למשל, י’ התווכח קשות עם לקוחו וכתוצאה מכך קיבל התקף לב. האם מדובר בתאונת עבודה? הפסיקה קבעה כי מאמץ פיזי או נפשי יכול לגרום לאירוע רפואי.

לאחר שעברנו את השלב הראשון, כעת, יש צורך כי מומחה רפואי יקבע כי הנזק הלבבי /המוחי נגרמו כתוצאה ישירה מהאירוע החריג ולא נגרמו  כאשר “השפעת העבודה על אירוע התאונה הייתה פחותה הרבה מהשפעת גורמים אחרים”.

מה הם הגורמים האחרים? –  למשל, י’ מעשן כבד. במסגרת עבודתו צעק על אחד העובדים וכתוצאה מכך נגרם לו אירוע מוחי. ידוע כי בקרב המעשנים יש סיכוי גבוה לאירוע מוחי. יש צורך להוכיח כי האירוע המוחי נגרם בגלל האירוע החריג בעבודה (הצעקות) ולא בשל מצב תחלואתי קודם בגופו של האדם (עצם העישון הכבד במשך השנים).

אוטם שריר הלב – תאונת עבודה

על מה מדובר?

אוטם שריר הלב הינו דבר נפוץ בקרב האוכלוסייה. למעשה, מדובר בחסימת אחד העורקים המובילים דם מחומצן ללב. מדובר בנזק לשריר הלב שרובנו מכירים אותו בשם "התקף לב". החסימה מונעת אספקת גם מאותו עורק חסום ויוצרת נמק באזור ובהמשך צלקות באזור. הצלקת מונעת מהאזור להתכווץ (פעולה הכרחית בגוף האדם) ובכך פוגעת בפעילות התקינה של שריר הלב.

לרוב, אוטם שריר הלב נגרם בשל חסימה של עורק כלילי על ידי קריש דם. הקריש נוצר באזור העורק כתוצאה משומנים אשר הצטברו באזור. בנוסף, ישנה אפשרות שאוטם שריר הלב יגרם מהתכווצות פתאומית של העורקים או על ידי תסחיפים של קרישי דם.

התסמינים של אוטם לב?

אדם הסובל מאוטם שריר הלב לרוב ירגיש בכאב ולחץ בחזה שיכול להימשך דקות ארוכות. הכאב יכול להקרין לצוואר, לגב, לכתפיים וגם לידיים ואף יכול לפגוע בלסת ובבטן. לרוב, הכאבים אותם ירגיש אדם הסובל מאוטם שריר הלב מלווים בבחילות, הקאות, זיעה, קוצר נשימה, דפיקות לב, סחרחורות ולחלשים יותר גם התעלפויות. אוטם שריר הלב יכול להתרחש גם במנוחה וגם ממאמץ ומהתרגשות חריגה. סחרחורות ואף באיבוד הכרה.

אדם הסובל מאוטם שריר הלב יכול לפתח מספר סיבוכים אשר יכולים לשלול ממנו האפשרות להמשיך לעבוד ולהשתכר:

א.    הפרעות ביצירה או בהעברה של הגירוי החשמלי שנועד לאפשר את התכווצויות הלב.

ב.    אוטם שריר הלב יכול לגרום לבעיות ברקמת שריר הלב אשר גורמת לירידה בתפוקת הלב ולעיתים גם לאי ספיקת לב.

ג.     דלקות

ד.    קרישי דם

אוטם שריר הלב בעקבות לחץ חריג בעבודה

במקרים בהם הוכח כי אוטם שריר הלב נגרם בשל לחץ חריג בעבודה ניתן לתבוע את המוסד לביטוח לאומי במסגרת תאונת עבודה ולזכות בתשלומים וגמלאות מטעם המוסד.

כך למשל, רונן נהג אוטובוס במקצועו. במסגרת עבודתו, זכה רונן להתנכלויות מצד מנהליו עד שיום אחד מנהליו זימנו אותו לשימוע לפני פיטורין. רונן בן 56, אב לחמישה ילדים, ובגילו סבר כי לא באמת יוכל לחזור לשוק העבודה אם יפוטר.

רונן שהה בלחץ, קיבל את הזימון לשימוע כפיטורים רשמיים וסבל מכאבים עזים בחזה וביד שמאל. כעבור מספר דקות, לקה רונן בליבו ונפתר.

לאחר עבודה מאומצת, משרדנו הצליח לקשור את האירוע הלבבי של רונן לזימונו של רונן לשימוע לפני פיטורין.

דוגמה נוספת

ירדן מתווכת במקצועה. במסגרת עסקה אותה קידמה, זכתה ירדן ליחס משפיל מצד אחד הצדדים לעסקה ובין ירדן לבין אותו צד לעסקה, התפתח ויכוח סוער שכתוצאה ממנו, לקתה ירדן בליבה ונפתרה.

משרדנו הצליח לקשור את האירוע הלבבי לויכוח הסוער שנערך בין ירדן לצד לעסקה.

התהליך

הוכחת אירוע חריג בעבודה הינו מקרה סבוך ולא פשוט להוכחה. המצב כיום, בו המוסד לביטוח לאומי שולל באופן שיטתי את פניות הנפגעים בהכרה באירוע החריג שלהם כתאונת עבודה, יוצר אצל הנפגעים תשישות מול המערכת ובכך מביא אותם לייאוש ולחוסר אמונה.

הזכויות לאדם הנפגע מאוטם שריר הלב כתוצאה מלחץ חריג בעבודה יינתנו רק לאחר שהמוסד לביטוח לאומי קבע כי אכן מדובר בתאונת עבודה. קביעה זו תתבצע לאחר איסוף מלוא הנתונים, לאחר ביצוע חקירות נוקבות והמון בירוקרטיה.

חשוב לדעת כי לא כל אירוע לבבי יוכר כתאונת עבודה וישנם מקרים רבים בהם המוסד לביטוח לאומי מערים קשיים ושולל את הקשר הסיבתי בין האירוע הלבבי לבין העבודה בטענות שונות ומגוונות.

כך למשל, יש חשיבות למשך זמן האירוע החריג ועד הופעת אוטם שריר הלב. האוטם צריך להיות סמוך לאירוע הנטען וככל שיהיה בסמיכות זמנים, כך סיכויי ההצלחה יהיו גדולים יותר. הפסיקה קבעה כי פרק זמן העולה על 7 ימים מנתק את הקשר הסיבתי.

לא אחת נדחות תביעות של אנשים מהסיבה כי מילאו את טופס התביעה בצורה שגויה, החסירו פרטים מהותיים, שמו דגש דווקא על נתונים שעומדים לרעתם ובעצם, יצרו תמונה שהאירוע הלבבי אינו כתוצאת האירוע החריג בעבודה וכך למעשה פגעו בתביעתם.

למה צריך לשכור שירותי עורך דין?

רבים אינם מודעים כלל לזכויותיהם ולכן מסתפקים לסל החלקי הניתן מטעם המוסד לביטוח לאומי. בנוסף, הנכויות הנקבעות כל ידי גופים שונים וביניהם המוסד לביטוח לאומי, שונים באופן משמעותי מהנכויות הנקבעות כאשר חולה הלב מיוצג על ידי עורך דין. המשמעות, נכות גבוה יותר – פיצוי גבוהה יותר. לצורך מיצוי הזכויות מומלץ להיעזר בעורך דין המתמחה בתחום דיני הנזיקין בכלל ובביטוח לאומי בפרט והכל בכדי לדאוג למלוא הפיצוי המגיע לכם.

 

 


המידע האמור הינו תמציתי וכללי, ואינו מתיימר להוות תחליף לייעוץ או ליווי משפטי ספציפי, אשר מומלץ להסתייע בהם כדי להבטיח שמירה מלאה על זכויות המבוטח וקבלת הפיצוי והכיסוי הביטוחי המלא.

זקוקים לסיוע?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

צור קשר

אנא השאירו הודעה ונחזור אליכם בהקדם.

דילוג לתוכן