נזקי רכוש יכולים להיווצר בשל שריפה, נזילות, ליקויי בנייה, שיטפון, אסון טבע, פריצה ועוד.
במקרים רבים נזקי רכוש נגרמים בשל רשלנותו ו/או אשמתו של צד ג’. בנוסף, ישנם מקרים בהם אנו מבוטחים בפוליסת ביטוח אשר אמורה לכסות את הנזקים אולם לא פעם, נתקלים אנו בקשיים למימוש פוליסת הביטוח.
כך לדוגמה, ר’ ביטח דירתו בפוליסה המכסה נזקי צנרת. ביום בהיר התפוצץ צינור המים בביתו של ר’ וכתוצאה מכך נרם לו נזק רכוש בשווי 100,000 ש”. כאשר פנה ר’ לחברת הביטוח לצורך קבלת פיצויים בהתאם לפוליסה, התגלה ר’ כי חברת הביטוח מכירה אך ורק בנזק ספציפי בשווי 30,000 ₪. במצב דברים זה, הגשנו תביעה לבית המשפט ולבסוף, חברת הביטוח נדרשה להשלים את הפיצוי לסך של 100,000 ₪.
לכן, לא די בכך כי עורך הדין יהיה בקיא בתחום הנזיקין אלה עליו להיות בעל ניסיון בתחום נזקי הרכוש לרבות הפרקטיקה הנהוגה ואופן ניהול התיק מול בית המשפט.
המלצותינו לאחר קרות אירוע הנזק
- יש להגיש תלונה במשטרה או לרשות המוסמכת- הדיווח עצמו הינו בעל ערך ראייתי ולכן, גם אם המשטרה תסגור את התיק, עצם הדיווח הינו רלוונטי וחשוב לניהול ההליך.
- ראיות – חשוב לאסוף את פרטי האירוע לרבות ראיות, מסמכים, תמונות, הקלטות במידת הצורך וכל דבר אשר יכול לתרום לקבלת הפיצוי.
- שמאי נזק – רצוי להיעזר בשירותיו של שמאי נזק לצורך הוכחת הנזק בבית המשפט.
- הוצאות – יש צורך לשמור את החשבוניות עבור תשלום הוצאות שנגרמו בעקבות האירוע שכן, בסוף ההליך, ולאחר הוכחתם, ניתן לקבל החזר בגינם.
- ייעוץ משפטי – ייעוץ משפטי בסמוך לאירוע יכול להיות ההבדל בין הצלחה לבין כישלון.
המידע האמור הינו תמציתי וכללי, ואינו מתיימר להוות תחליף לייעוץ או ליווי משפטי ספציפי, אשר מומלץ להסתייע בהם כדי להבטיח שמירה מלאה על זכויות המבוטח וקבלת הפיצוי והכיסוי הביטוחי המלא.