אופציית הסדר נושים

הסדר נושים הוא "פיתרון" העומד בפני החייב המצוי במצב של חוסר יכולת לפרוע את חובותיו הכספיים. במצב דברים זה, לחייב עומדות בפניו מספר אפשרויות ביניהן האפשרות להתחיל הליך חדלות פירעון דבר שמאפשר לו להסדיר חלק מחובותיו וככל שיעמוד בתנאיו, יקבל הפטר מיתרת חובותיו.

במקרים מסוימים, ובטרם פניה להליך חדלות פירעון, עומדת בפני החייב האפשרות, במקרים מסוימים, להגיע להסדר תשלומים מול אותם הנושים וזאת על מנת להימנע מכניסה להליך של חדלות פירעון.

הסדר נושים- מהו?

מדובר בהסכמה בין החייב לבין נושיו שבא להסדיר את תנאי תשלום החוב הקיים. הסדר הנושים מסייע לחייב בהסדר תשלום חודשי אשר בסופו של דר יביא להקפאת הליכים אשר מתנהלים כנגדו וזאת עד לסיום תשלום חובותיו אל מול הנושים.

יש לציין כי, הסדר נושים הוא הליך שניתן לממשו בכל אחד מהשלבים בו מצוי החייב בחובותיו בין אם זה לפני הליך חדלות פירעון או לאחר פתיחת ההליכים של חדלות הפירעון.

חייבים שנקלעו לחובות, בין אם מדובר בחייבים פרטיים ובין אם מדובר בחברות, יכולים להידבר עם נושיהם בכדי להגיע להסכמה ללא צורך בפתיחת הליכי חדלות פירעון. אותה הידברות יוצרת הזדמנות לבעלי החוב לשלם את חובותיהם בפריסת תשלומים נוחה יותר ולעיתים אף לקבל הפטר על יתרת החוב או על החוב כולו.

היתרונות בהסדר נושים-

היתרון המשמעותי בהליך הסדר החובות הוא היכולת של החייב לקבל הפטר על חובותיו ולבצע מחיקת חובות גם ללא צורך בפתיחת הליכי חדלות פירעון כנגדו.

כאמור, הסדר מול הנושים אשר מקיימים בטרם פניה להליכי חדלות פירעון, יכול לסייע לחייבים בכמה אופנים:

א.     הימנעות ממכירה וחלוקת נכסים – הסדר שכזה מול בעל החוב לא מצריך (לרוב) מהחייב להיכנס להליכי כינוס נכסים ומכירתם לצורך תשלום החובות.

ב.     אין הגבלות – לרוב, בהליך של חדלות פירעון מוטלים על החייב הגבלות כמו איסור יציאה מהארץ, הגבלות על פעולות בנקאיות, מגבלות בהנפקת כרטסי אשראי ושימוש בשיקים- חייב מוגבל באמצעים וכו'. הסדר נושים מאפשר ברוב המקרים "לעקוף" את ההגבלות להימנע מהן.

ג.      מדובר בהליך מקוצר – הליך חדלות פירעון (פשיטת רגל) הוא הליך בעל מסלול עם תקופת זמן מסוימת בה נבחנת יכולתו הכלכלית של החייב, לעומת הסדר הנושים, אשר מקצר את זמן פירעון החובות ועלול אף לחסוך כספי שכר טרחה לעורכי דין.

ד.     חסכוני- הליך הסדר נושים ברובו מתנהל ללא צורך בפניה לערכאות משפטיות ועל כן, לרוב, הוא אינו דורש הוצאות כבדות.

הגשת הבקשה

בכדי להגיע להסדר שכזה על החייב להגיש בקשה להסדר נושים לערכאות המשפטיות באזור מגוריו או עסקו. אותה בקשה תכלול הצעה להסדר נושים ואיתה בקשה להבאת הסדר החוב לאישור כל הצדדים.

ככל שהנושים אישרו ההצעה להסדר של החייב, הערכאות המשפטיות ידרשו ליתן עמדתן בנוגע להגינות של ההצעה עבור הנושים בהשוואה לצו שיקום כלכלי שניתן במסגרת הליכי חדלות פירעון.

יובהר כי גם במידה והנושים לא יסכימו להסדר הנושים הרי שלערכאות המשפטיות האפשרות לפסוק לטובת החייב בתנאים מסוימים וזאת לאחר איזון אל מול המצב בו נמצא החייב ואל מול חובותיו אל מול הנושים.

לאחר פירעון חובותיו של החייב, בהמשך להסדר הנושים אשר יאושר, מקבל החייב הפטר מחובותיו ויוצא לדרך חדשה.

זקוקים לסיוע?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

צור קשר

אנא השאירו הודעה ונחזור אליכם בהקדם.

דילוג לתוכן